Teak

Teak är ett material med mycket hög kvalitet och hållbarhet. Tack vare det naturliga innehållet av olja och dess kraftiga fibrer står teak emot både vatten, vind, sol och insektsangrepp. Teakmöbler kan användas såväl inomhus som utomhus och tål decennier av slitage. Under 40-och 50-talet kom teaken att bli de danska formgivarnas favoritmaterial, och vi förstår varför. Teak är en av de mest exklusiva och hållbara träslagen som bara blir vackrare med åren. Idag har teak återigen blivit modernt och högt eftertraktat på marknaden. Vi lever i en tid där hantverk av långvarig kvalitet står i fokus och där kunden kan lita på att inredningen håller, år efter år.


Rötter och grenar

Flera av våra produkter av tillverkade av teak-trädets rötter och grenar. På så sätt använder vi hela trädet och skapar inredning efter de olika delarnas kapacitet och egenskaper. Vi låter naturens egna artisteri spela en tydlig roll och skapa unika produkter. Detta återspeglas bland annat i vår “RAW-kollektion”.

Återvunnen teak

Hos oss hittar du miljöcertifierade produkter av massivt teak-material som håller i decennier och som du kan vara stolt över. Vi har alltid miljön i åtanke och tycker det är oerhört viktigt att återanvända material, för en mer hållbar framtid.Utemöbler

Vi erbjuder ett brett sortiment av utemöbler tillverkade av teak. Teak är ett fantastiskt vackert material som lämpar sig utmärkt som utemöbler eftersom det behåller sin form och funktionalitet, trots naturens påfrestningar. Låter man möblerna stå ute får ytan tidvis en naturligt vacker grå färg. Om man hellre vill bevara teakens bruna färg bör ytan behandlas med teakolja, en till två gånger per år.

Teak är ett material man kan lita på och som inte kommer behöva bytas ut var och vartannat år. Teakmöbler står emot både vind, sol och väta. På Homezan hittar du flera olika utemöbler som passar såväl i trädgården som i uterummet eller på altanen.