Teak

Teak är ett material med mycket hög kvalitet och hållbarhet. Tack vare det naturliga innehållet av olja och dess kraftiga fibrer står det emot vatten, vind, sol och insektsangrepp. Möbler som dessa kan användas såväl inom- som utomhus och tål decennier av slitage. Under 40-och 50-talet kom teaken att bli de danska formgivarnas favoritmaterial av den enkla anledningen att det är en av de mest exklusiva och hållbara träslagen i världen som bara blir vackrare med åren. Idag har teak återigen blivit modernt och högt eftertraktat på marknaden. Vi lever i en tid där hantverk av långvarig kvalitet står i fokus och uppskattas av många och där kunden kan lita på att inredningen håller, år efter år.


Rötter och grenar

Flera av våra produkter är tillverkade av teak-trädets rötter och grenar. På så sätt använder vi hela trädet och skapar inredning efter de olika delarnas kapacitet och egenskaper. Vi låter naturens egna artisteri spela en tydlig roll i att skapa vackra och annorlunda produkter. Detta återspeglas bland annat i vår “RAW-kollektion”.

Återvunnen teak

Hos oss hittar du miljöcertifierade produkter av massivt teak som håller i decennier och som du kan vara stolt över. Vi har alltid miljön i åtanke och tycker att det är oerhört viktigt att återanvända material, för en mer hållbar framtid. Vi eftersträvar därför att fokusera på tillverkning av råmaterial som kommer från gamla båtar och hus.Trädgårdsmöbler

Vi erbjuder ett brett sortiment av utemöbler tillverkade av teak - ett fantastiskt vackert material som lämpar sig utmärkt för utemöbler eftersom det behåller sin form och funktionalitet, trots naturens påfrestningar. Låter man möblerna stå ute får ytan en naturligt vacker grå färg med tiden. Om man hellre vill bevara teakens bruna färg bör ytan behandlas med teakolja, en till två gånger per år.

Du sliper äntligen att byta ut dina utemöbler var och vartannat år. På Homezan hittar du flera olika sorters utemöbler som passar såväl i trädgården som i uterummet eller på altanen.