Unika och moderna soffbord i snygg design

Ett soffbord ska vara både praktiskt, snyggt och passa perfekt in i din inredning. Därför har vi designat ett antal soffbord där du kan välja mellan ett kvadratiskt, avlångt och runt soffbord i olika storlekar och höjder. Alla är handgjorda av återvunnet massivt teakträ av högsta kvalitet. Vi erbjuder soffbord i naturliga färger och i mörkt trä som teak och valnöt nyanser. Borden passar ett personligt hem med en blandning av modern, industriell och lantlig stil.

Soffbord Glas CUBOID M
3 495:- 5 495:-
Soffbord CUBOID L
3 495:- 5 695:-
Soffbord CUBE L
3 495:- 5 495:-
Soffbord CUBE LM
2 995:- 4 695:-
ROOT soffbord Set 2st
1 995:- 2 995:-
EKSJÖ utebord teak
2 995:- 4 495:-

Ett soffbord fungerar som mittpunkten i ditt vardagsrum. Ett brett utbud av soffbordsformer, stilar och ytbehandlingar är tillgängliga från Homezan.se för att säkerställa att det finns något som tillfredsställer de flesta smaker och passar alla designstilar. Vi erbjuder kvalitetsmöbler från våra egna varumärken JK Form, Frigaard och Frinello som säkerställer varaktig hållbarhet genom genomtänkt utvalda material och fint hantverk.

Många soffbordsmodeller erbjuder inte bara estetisk skönhet, utan de inkluderar även praktiska funktioner, såsom integrerad förvaring, designad för att göra ditt liv enklare. Oavsett om du väljer ett traditionellt bord tillverkat av massivt trä eller en modern version som kombinerar svart metall med en elegantare bordsskiva, binder det rätta soffbordet ihop din rumsdesign och uttrycker din personlighet. Fortsätt läsa för att lära dig mer om stilarna, typerna och funktionerna hos soffbord som du kan beställa från Homezan.

Typer av soffbord

Soffbord trä

Vi erbjuder soffbord i mörkt trä som teak och valnöt, och ljust trä som ek. Våra soffbord är gjorda av massivt trä där du kan kombinera med metalunderrede eller glasskiva som bordsskiva.

Soffbord natur

Våra soffbord är tillverkade av hållbara material som rötter, grenar, rotting och återvunnet trä. Vi skapar tillsammans med naturen unika soffbord för moderna hem. Snygga soffbord som ger ditt hem en personlig känsla.

Avlångt soffbord

Våra mest populära soffbord är våra rektangulära soffbord. Vi har dem i olika storlekar och stilar. Ett avlångt soffbord passar oftast bäst till de flesta aktiviteter i vardagsrummet.

Soffbord runt

Ett runt soffbord ger vardagsrummet en mjukare och med harmonisk upplevelse. Då soffbordet saknar skarpa kanter passa det utmärkt till barnfamiljer med mycket stim och stoj.

Populära Kategorier

Soffbord glas trä

Soffbord 120 x 60

Soffbord runt trä

Kvadratiska soffbord

Rustikt soffbord


Hur högt ska ett soffbord vara?

Soffbord är vanligtvis mellan 40 och 45 cm höga. För maximal komfort bör de inte vara mer än 3-6 cm lägre än toppen av din sitthöjd på soffan. Soffbord som mäter från 50 cm höga och högre kan vara lämpliga för om man vill kunna sitta bekvämt framför tv:n och äta.

Vilken är den bästa designen för ett snyggt soffbord?

Att bestämma den bästa formen på ett soffbord beror på ett antal faktorer, inklusive den övergripande formen på ditt rum och din avsedda användning av bordet. Rektangulära soffbord är den mest populära formen eftersom de efterliknar de långa linjerna i en soffa. Runda eller fyrkantiga soffbord är andra populära alternativ. Runda bord har inga skarpa hörn, så husägare med små barn föredrar ofta denna form. Både runda och fyrkantiga soffbord ser bra ut när de används för att förankra en sittgrupp eller i kombination med en sektionssoffa. De ger också en idealisk yta för att samlas för att spela brädspel eller lägga pussel, så de är ett populärt val i familjerum. Ovala soffbord erbjuder ett glatt medium mellan rektangulärt och runt bord eftersom de har långa linjer och böjda kanter.

Hur långt ska ett soffbord vara?

I en välbalanserad rumsdesign är soffbordets längd vanligtvis cirka två tredjedelar av soffans längd. Bord som är för långa eller korta kan störa den visuella harmonin och proportionen i din design. Men överdimensionerade soffbord gör ett djärvt designuttalande som är trendigt just nu.

Vad är ett bra avstånd mellan soffa och soffbord?

Att placera soffbordet cirka 30 till 40 cm bort från soffans framsida ger generöst benutrymme samtidigt som föremål som placeras på bordsskivan är inom räckhåll. Längre husägare kan välja att placera sitt soffbord lite längre bort för att få plats med sina långa ben.