Vinställ

Ett vinställ är inte bara en praktisk förvaring, utan även fin som dekoration i inredningen. Våra vackra vinställ är handgjorda av massiv teak som är återvunnen och FSC-märkt. Det gedigna materialet ger ett rustikt intryck och blir bara vackrare med åren. Ställen finns i flera olika designer – stående vinhyllor och vägghängda vinställ med plats för 6-40 vinflaskor. De passar lika bra i köket som i matsalen, vardagsrummet, baren eller restaurangen.


Vinställ och val av material

Ett bra vinställ förvarar vinflaskorna både stabilt och säkert. Att välja mellan trä och metall är en smaksak och mycket beror på vilken inredningsstil man har. Trä passar alltid in i alla hem och våra ställ är tillverkade i material av hög kvalitet.

Vinställ Trä

Vi har flera vackra klassiska vinställ av massivt trä och vacker teak, designade för att passa i alla hem oavsett stil. I vårt val av teak har vi använt återvunnen FSC-märkt trä och för andra träslag exempelvis FSC-märkt återvunnet suarträ. Välj bland enkla rustika varianter till mer designade i dekorativa former i olika färger och storlekar. Alla ställ är tillverkade i träslag av hög kvalitet och handgjorda vilket gör varje exemplar unikt.

I vårt utbud hittar du många olika storlekar och med plats för många olika antal vinflaskor. Det är framförallt på höjden våra ställ varierar då man ofta behöver nyttja utrymmet åt det hållet än på bredden där det ofta är ont om plats. Önskar man ett bredare vinställ kan man enkelt ställa flera ställ bredvid varandra.

Här i vårt sortiment finns helt enkelt ett vinställ för alla behov oavsett om du behöver ett lågt, litet vinställ eller ett högt och stort.

Vinställ Metall

Stilrena vinställ av metall är också riktigt snyggt och populära material brukar vara smide, men även modeller i krom, brons, aluminium eller mässing. Här kan det vara extra viktigt att hålla sig till andra inredningsdetaljer i metall i det aktuella rummet men svarta vinställ i smide brukar gå bra att matcha med det mesta.

Olika slags ställ för förvaring av vin

Med ett vinställ går det att förvara vinflaskor på ett både praktiskt och snyggt sätt. De finns i många olika varianter för att passa in på olika platser och i olika utrymmen. Beroende på vart stället ska placeras kan det vara viktigt att det passar in i den övriga inredningen. Hur många vinflaskor man behöver förvara är också ett avgörande val för vilken design man vill ha och om det ska vara ett stående vinställ eller ett vägghängt.

Stående vinställ i golvmodell och för placering på ytor

Stående vinställ kan beroende på höjden placeras på köksbänken och andra ytor eller som ståendes på golvet i golvmodell. Fördelen med ett stående ställ är att det lätt kan flyttas runt för att testa olika placeringar eller för att tillfälligt ge utrymme till något annat.

Vägghängt vinställ

Ett vinställ som man kan hänga på väggen är både praktiskt och snyggt. Det är ett perfekt sätt att nyttja utrymme och kan även ses som en fin inredningsdetalj och dekoration i stället för en tavla.

Vårt utbud av vägghängda ställ är i rustika och stilrena modeller som är smala för att spara mycket utrymme på bredden, så att de enkelt kan placeras på en liten väggyta. Beroende på hur många flaskor man vill förvara är de olika långa på höjden med plats från 5 flaskor upp till 14 stycken. De här ställen passar utmärkt i både kök, vardagsrum och matsal.