Unika rottingstolar och korgstolar av naturrotting

Rottingstolar är både moderna och klassiska möbler som älskas av många. Rotting är ett vackert och miljövänligt naturmaterial som kommer från snabbväxande lianliknande palmer. Våra stolar av naturrotting finns i en uppsjö olika designer – gemensamt är att de skapar en ombonad och naturnära känsla i hemmet.


Gör din inredning komplett med vackra rottingstolar

Det tidlösa materialet rotting är en given klassiker när det kommer till möbler, i synnerhet rottingstolar som med enkla medel ger en skön och ombonad atmosfär i vilket rum de än placeras i. Korgstolen är en extra mångsidig möbel som är både dekorativ och praktisk samtidigt. Här kan du välja bland olika designer i många olika utföranden för dina rottingstolar, oavsett om de ska stå i matrummet, vardagsrummet eller sovrummet är de garanterat ett blickfång i hemmet som ger en mjuk och naturnära känsla.

Vad är det som är så speciellt med materialet rotting, och korgstolar i synnerhet?

Det finns många anledningar till att det vackra materialet rotting står sig som ett utmärkt inredningsval år efter år, och aldrig går ur tiden, för dels är korgstolar väldigt hållbara, man behöver endast någon gång då och då torka rottingstolen med en fuktig trasa för att träet ska hålla sig snyggt och fräscht, och för att det inte ska torka ut för mycket. En annan anledning till att rotting fortsätter vara en favorit kan vara att hemmet på en gång får ett mysigt och ombonat uttryck när en fin korgstol adderas. Naturrotting kommer från snabbväxande palmer, och är ett riktigt hantverk där varje rottingstol har en unik och organisk karaktär.

Hur väljer man rätt rottingstolar?

Det finns ju egentligen inga rätt eller fel när det kommer till inredning, där fantasin endast sätter gränser, men ett par tips när man väljer rottingstol är till exempel; var ska stolen placeras? Ska det vara en enskild, ståtlig korgstol framför den öppna spisen – eller ska det vara flera stolar i grupp som används för att umgås i goda vänners lag?  Om man letar efter en lite robustare stol att koppla av i, kan man kika in en härlig gungstol av rotting, eller varför inte en rund rottingstol där man enkelt kan sjunka ner och drömma sig bort med en god bok.
Om man vill ha en smakfull inredningstouch i matsalen kan man exempelvis ha korgstolar runt matbordet, något som absolut kommer att addera en genuin och varm stämning många middagsbjudningar framöver.

Kan man placera korgstolar utomhus?

Visst låter det lockande att sitta i ett par sköna korgstolar i trädgården under sommardagar och sommarkvällar, eller på balkongen i citymiljön avnjutandes god dryck eller mat i loungesetet?
Det man ska tänka på om man vill använda sina rottingstolar utomhus är dock att med regn och för mycket fukt så slits möblerna fortare än om de stått skyddade inomhus, så vid de fuktigare och kallare årstiderna rekommenderas det därför att korgstolarna står under tak i uterummet, i foajén, eller att de helt enkelt får bli en del av inomhusinredningen under de månaderna då vädret är lite ruskigare.

Vilket utförande av rottingstol passar bäst in i min inredning?

Vilket utförande man vill ha på sin rottingstol är såklart helt beroende på vad man har för personliga preferenser, och vad man är ute efter för uttryck i hemmet. En robustare korgstol i rotting i en mörkt brun nyans ger en mysig och elegant effekt var den än står, och om man vill ha en något luftigare och ljusare känsla exempelvis runt matbordet kan matstolen i rotting i nyansen naturgrå vara ett utmärkt val.